2013. szeptember 29., vasárnap

Csörgés, zörgés... ami az ember idegeire megy

Már lassan egy hónapja annak, hogy feltűnt valami furcsa fémes csörgést hallok ha valami kátyúba hajtok. Mintha valami lemez mozognak ide-oda.

A hétvégén végre megtaláltam az okokat, mert rögtön kettő is volt. Az egyik a leömlőn található hővédő lemez. Ennek az alsó két csavar körüli része rohadt ki, így tudott zörgést produkálni. A megoldást egyszerű és nagyszerű. Fogtam és leszereltem az egészet a fenébe. Persze itt is az utolsó csavar volt ami nem adta magát, mert úgy bele van rohadva a leömlőbe. Így aztán bivaly erő, ökör ész alapon fogtam és letörtem a lemezt a helyéről.


Mivel az egyik csavar kiszedhetetlenül berohadt, és igazából nem is látom sok értelmét ennek a lemeznek, főleg, hogy légkondi nincs a kocsiban, így hővédő lemez nélkül marad a leömlő. Egy dologgal kevesebb ami zöröghet.



Ekkor azt hittem a zaj forrása kiküszöbölve, és boldogan, immár szinte tökéletes csendben szelhetem tovább a kilómétereket, de nem így lett. Valami még mindig zörgött, igaz már csak akkor ha egy igazán nagy bukkanót sikerült érintenem.

Végül ez a bűnös is meglett. A légkürt kompresszora körül kirohadt a lemez, és kis kompresszor ütődött hozzá a lemezhez, ezzel kergetve továbbra is az őrületbe. A megoldás annyi lett, hogy a csavar illetve az anya alá raktam egy fakötésű alátétet, így most már tényleg csend honol.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése