2011. augusztus 4., csütörtök

Az igazi....

Szóval megannyi autó virtuális és valós megtekintése után ráakadtam egy hirdetésre a hasznaltauto.hu-n, amin megakadt a szemem. Ugyanis ismerős volt a háttér. Az autó a képen egy Suzuki kereskedésben állt, egy olyan kereskedésben ahol én már korábban jártam, és ott nem nagyon volt Swift 5-600 ezer alatt.
Ez az autó pedig 400ezer volt. 98-as, 1.3-as 8 szelepes sedan. És ami meglepő volt, hogy magánkézből volt hirdetve.
Először arra gondoltam, hogy korábban abban a kereskedésben volt bizományba beadva, és nem vitte senki, ezért kivette az eladó, hogy saját maga értékesítse.
A valóság ettől sokkal meghökkentőbb volt, főleg annak tükrében, hogy 2010-et írtunk.
Szóval felhívtam a megadott telefonszámot, és körbekérdezgettem a dolgot, mennyit futott, hanyadik tulaj, milyen "extrák" járnak hozzá. Erre sorban felelt az eladó, nem keveredett ellentmondásba.
Végül rákérdeztem, hogy hogy is van ez a fénykép, korábban a kereskedésben volt. A válasz abszolut megdöbbentett. Nem, nem volt a kereskedésben, hanem egyszeűen az eladó keresett a neten egy képet, ami hasonlít az ő autójára, és azt tette be a hirdetésbe, arra hivatkozva, hogy nincs a családben digitális fényképezőgép... Ismétlem, 2010-ben járunk. Ettől kicsit gyanússá vált a dolog, vagyis, hogy az autó a képen nem az az autó, hanem csak olyan mint az.
Gyanús volt, gyanús volt, de valami belül azt súgta ez lesz az igazi, ezt nem szabad elszalasztani. Volt aki azt mondta hagyjam a fenébe, mert ez valami átverés, vagy csak potyára utazom ennyit - mivel az autó Sajóvelezden volt, én pedig ekkor már néhány éve Kecskeméten laktam - viszont volt olyan aki azt mondta ne habozzak, menjek mihamarabb megnézni, és megvenni, ha rendben van és tetszik.
Ekkor szerda volt, alig telt el pár nap azóta, hogy elszalasztottam a fehér GLX-et, szóval nem akartam sokat tökölni. Az egyik kollégámat sikerült rábeszélni, hogy fuvarozzon oda, és nézze meg velem az autót, illetve sikerült a főnökömtől is néhány nap szabit kibulizni az akcióhoz.
A kollégám aki a fuvart vállalta, elültette a bogarat a fülembe, hogy mi lesz ha mégse ok az autó és akkor potyára megyünk, potyára fizetem neki a benzint stb.... De bennem dolgozott az a gondolat, hogy ezt nem szabad elszalasztani... ezt meg kell venni.
Mivel igencsak pesszimista ember vagyok, és a pesszimizmusom még egy jó adag paranoiával is társult, ezért  felhívtam a sógoromat, aki szerencsi, hogy nagyon hálás lennék, ha még előttünk meg tudná nézni, és felhívna telefonon, hogy érdemes-e egyáltalán elindulni. Miután délelőtt megkaptam a megerősítést, hogy ez egy jó üzletnek ígérkezik, így délután 2-kor neki is vágtunk az útnak.
Előtte még felhívtam az eladót, hogy most indultunk Kecskemétről, és el ne adja senkinek, mert 99%, hogy megveszem. A fickó mondta, hogy ok semmi gond, félreteszi addig, de igyekezzünk, mert a folyamatos esőzések miatt a Sajó már kilépett a medréből és nem tudja, hogy mikor fogják lezárni a faluba vezető utat. Ha lezárják, akkor már csak Ózd felől tudunk bemenni, ami jó pár km kerülő lenne.

Megegyeztünk, hogy ha Miskolcra értünk, akkor felhívom, hogy informáljon milyen az árvízi helyzet. Minden ok volt, így az előzetesen megtervezett útvonalon haladtunk tovább.
 Oda is értünk a faluhoz vezető bekötő úthoz, le is tértünk a 26-osról... és mit ne mondjak a látvány megdöbbentő volt. A kis bekötő út 2 helyen is le volt szakadva és csak a fél útpálya volt járható, ezt követően még jópár vízátfolyásba, és beton útakadályba botlottunk. Végül beértünk a faluba.
A fickó már első blikkre és teljesen normális, tisztességes embernek nézett ki. Nem átbaszni akar, csak eladni az autóját, és venni végre a családnak egy újat...
Kollégám körbevizslatta az autót, próbakör miegymás, és valóban minden ok volt az autóval.
Mondtam a fickónak, hogy ok, megveszem... mennyi az annyi? Végül 380ezer lett a vége, és ebben benne volt egy garnitúra nyári gumi felnin, egy garnitúra téli gumi felnin, illetve egy tetőcsomagtartó.
Másnap még elvittük egy állapotfelmérésre, az egyetlen meglepetés az újrafényezett géptető, tető, és csomagtérfedél volt. De ez benne volt a szervízkönyvben is, illetve az állapotfelmérés során is azt állapították meg, hogy szakszerűen van megcsinálva.

Rákövetkező héten hétfőn nyélbe is ütöttük az üzletet, és átvehettem az autót.

Mit mondjak... izgalmas volt kb 10 év után újra vezetni... és akkor még előttem, volt az út nagyobb része, mert valahogy le is kellett hozni az autót Kecskemétre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése