2012. augusztus 31., péntek

Alufelni IV.

Az élet nem egyszerű.... erre már a felni felújítás közben rájöttem. De úgy gondoltam a nehezén már túl vagyok.... és ismét tévedtem.

Elgurultam az egyik helyi gumishoz a frissen festett felnikkel, hogy átszereltessem rá a nyári gumikat.
Első körben attól rettegtem, hogy a gumis összekarcolja majd a felniket, de ez szerencsére nem történt meg. Valóban nagyon vigyázott rá. 5000 Ft-ért átszerelte, kicentírozta.

Aznap még kiszaladtam vele az autópályára, tettem egy kört, hogy nem ráz-e vagy valami. Nem volt semmi gond.

Aztán a hétvégén Miskolc felé vettem az irányt, és menet közben észleltem, hogy 100 és 110 km/h között kicsit ráz a kormány.
Augusztus 21.-én el is fáradtam vele egy másik gumishoz (azért nem ugyanoda vittem vissza, mert akkor épp kb 280km távolságra voltam az említett műhelytől). Elregéltem a problémámat. A gumis lekapta a két első kereket, feldobta a gépre, és mit ad Isten mindkettőt újra kell centírozni, sőt a jobb elsőt görgőzni is kellene. De sajna ez a gumis nem tud görgőzni. De szerinte lehet, hogy a centírozás is megoldja a problémát.
2000-ért kicentizte a két kereket. Próbakör... ugyanúgy ráz tovább. Irány egy másik gumis, hátha az tud görgőzni. Juhász Gumiklinika, Kazincbarcikán. Tudnak görgőzni, és azonnal meg is tudják csinálni. De akkor már úgy voltam vele, hogy nézzék meg mind a négyet. Szerencsére csak egyet kellett görgőzni. Szóval 1 görgőzés, 4 centírozás, plusz szerelés... 10200 Ft.  Szvsz ha azt veszem alapul, hogy a görgőzés csak 3000 Ft-ba került, akkor a többit marha drágán csinálják. De a próbaút után legalább úgy tűnik, hogy jól is dolgoznak. A rázás megszűnt, viszont a srác szerint aki görgőzte a felnit, nagyon lágy az anyaga. Nah én nem tudom... nem értek a lovakhoz.
Az egészben az a fura, hogy az első gumis nem mondta, hogy görgőztetni kellene bármelyik felnit is, én pedig nem emlékszem, hogy bármikor is beleszaladtam volna valami kátyúba.

A felni kupakjai nagyon le voltak harcolva, ezért a vaterán rendeltem új "matricát" hozzá, ami tegnap érkezett meg, és nem is matrica volt, hanem plexi korongot. Végre összeállt a kép.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése