2012. szeptember 3., hétfő

Dísztárcsák felújítása

Mivel maradt még egy kis anyag a felnik festéséből, és az ősz beköszöntével a téli gumi felszerelése is - lassan ugyan, de - közeleg, ezért úgy gondoltam lefestem a gyári dísztárcsákat is, amik eddig  a nyári kerekeket díszítették.




Ezekből a dísztárcsákból két garnitúrára valóval rendelkezem, de sajnos még így sem sikerült egy teljesen karcmentes készletet összeválogatni. Eléggé lestrapáltak, és padkanyomosak voltak. Viszont mivel a ma kapható tárcsákhoz képest ezek nagyon jó minőségűek így érdemes felújítani őket. Csak némi csiszolóvászon és egy kis akril festék és lakk szükséges hozzá.

Most első körben a lestrapáltabb garnitúrát csiszoltam, festettem, majd lakkoztam le. Majd kiderül, hogy bírják a téli kiképzést. Mivel műanyagról van szó a csiszolás nem egy nagy meló. A mélyebb horzsolásokat 80-as vászonnal csiszoltam ki, majd 100-150 és 360-as papírokkal folytattam a dolgot. Aztán kaptak egy réteg RAL7022 Antracitmetál színt, és végül egy réteg matt akrill-lakkot.
Nagyon tetszik ez a szín. De ha beválik akkor a másik garnitúrát valószínűleg a gyári ezüst színre fogom lefújni.


 
Előtte


Utána


2 megjegyzés:

  1. Szia.
    Valami alapozót fújtál rá előtte vagy csak simán a keréktárcsa festéket?
    Hogy bírja?
    Nem patttant fel a festék?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hello!

      Nem, alapozót azt nem használtam. Viszont nem keréktárcsa festékkel lett lefújva, hanem akril festékkel. Pontosan ilyennel: http://www.medikemia.hu/files/products/1193216806antracitmetal.gif

      Aztán ugyanilyen medikémiás akril mattlakkot fújtam még rá. Ősszel a téli kerekekkel tettem fel, kapott mindent, sót, latyakot, havat, jeget, kézimosót, gépimosót... de eddig tartja magát. Sehol nem láttam rajta eddig, hogy lepattant volna a festék. Mondjuk nem is 3 centi vastagon van rajta :)

      Törlés