2012. november 17., szombat

Amikor nem működik a riasztó távirányítója...

...akkor elsőre mindenkinek az elem lemerülése jut eszébe. Nekem is ez volt az első ötletem. Mivel fogalmam sem volt milyen elem kell bele, előbb szétkaptam, megnéztem, majd elszaladtam a Tescoba elemet venni.

Elem csere után azonban még mindig elég döcögősen nyitotta az autót. Vagyis nem csak az elem adta meg magát, hanem az apró nyomógombok is. Anno még az első számítógépem egerén a bal egérgomb adta meg magát, és sajnáltam kidobni, ezért egyszerűen megcseréltem a mikrokapcsolókat benne.
Először itt is hasonló módon akartam megoldani a problémát, de végül elszaladtam a helyi elektronikai szaküzletbe és szerencsém volt, mert épp ilyen nyomógombot tudtam venni.

Az eredeti gombokkal

A fehér az eredeti, a fekete az új.




Az új nyomógomb 60 forintba került. Vettem belőle rögtön 10 darabot, mert akkor mind a négyet kicserélem. Igaz ugyan, hogy ezek lábasak voltak, de csak megfelelő méretűre kellett visszavágni őket.

Kiforrasztottam a régieket, és a helyükre forrasztottam az új gombokat. Kb. 10 perc az egész.








Ezután már csak össze kellett rakni. Azóta is nagyszerűen muzsikál. Nem kell mindig rögtön újat venni!!! Néha egy kis idő és pénz ráfordításával fel lehet újítani a dolgokat. Jelen esetben a 4db nyomógomb 240 Ft-ba került. Egy új távirányító kb. 3000 Ft lett volna (persze ott a pót-távirányító is...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése