2014. január 24., péntek

Fedélzeti kamera teszt - Overmax CamRoad OV-01

1-2 hete az Auchanban vásárolgattunk, ilyenkor mindig szétnézek a műszaki cuccok között is. Ekkor láttam meg ezt a fedélzeti kamerát. 7000 forintba került. Így névről nem mondott sokat, előkaptam hát az okostelefont, és megsasoltam a neten, hogy mégis mit tud a kis szerkezet. Nos, a feliratokkal ellentétben HD-t azt nem, de azért lényegesen jobb,  mint az előző kamerám.


Legtöbbször az ilyen belépő szintű kamerákra ráírják ugyan, hogy HD, de ezt csak valamilyen interpolációval állítják elő, így azért messze van még a tényleges HD-től.
Először vaciláltam, próbáltam ellenérveket hozni, miért ne vegyem meg. Pl mert nem igazi HD, és mert a töltő csatlakozója is a készülék alján van (szerintem az egyik legrosszabb helyen). 

Ennél hülyébb helyen nem is lehetne az a fránya csatlakozó


De aztán mégis elhessegettem ezeket a negatív érveket. Hiszen egyrészt némi minőségi előrelépés az előzőhöz képest, másrészt, csak 7 ezer forint, harmadrészt pedig ezért a pénzért kapok rá, rendes, érvényesíthető magyar garanciát, méghozzá 1 évet. Negyedrészt, ez nem veszik el Kínából idefelé jövet, nem törik össze, nem lopja el a postás, és nem is kell rá 3-4 hetet várnom. Árban pedig csak minimálisan drágább mint a kínai webshopokban, vagy az ebay-en. Úgy néz ki hála Istennek lassan betör a magyar piacra is a fedélzeti kamera biznisz. Elérhető áron hozzák be végre ezeket a kamerákat is.




Egyébként nagyon pofás kis szerkezet, bár a kijelzője elég kicsi. Arra viszont épp elég, hogy be tudjuk állítani merre is nézzen a kamera. Ha meg a videóinkat akarjuk megnézni, akkor úgyis feltöltjük majd a gépünkre. 
Ami a csatlakozó pozícióján kívül még roppant zavaró a csicsás, fényes króm keret. Jobb lenne ha minél diszkrétebb lenne. Nem értem miért nem lett egyszerű fekete az egész, elvégre ez nem egy okostelefon amivel a csajok előtt kell vagánykodni. Ez csak egy egyszerű funkcionális eszköz.

SPECIFIKÁCIÓ
  • HD 720p (30 fps)
  • Kijelző: 1.8” TFT
  • 120 fokos széles látószög
  • Fotó: 3 megapixel
  • Folyamatos felvétel
  • PC Kamera funkció
  • MicroSD kártya (32 GB-ig)
  • Mozgásérzékelő
  • Töltés alatti felvétel
  • Automatikus indítás és leállítás
Amire ügyelni kell, hogy a forgalmazó legalább Class 6-os memóriakártya alkalmazását ajánlja. Én egy 8 gigás Class 10-est vettem 3990-ért az E-digitálban.

És akkor egy próbafelvétel, összehasonlításképp alatta a régi kamerámmal készült felvétel látható.




Egy részletes teszt és leírás az alábbi linken található:
http://rendszerigeny.hu/ov-camroad01-teszt/2013/07/11/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése